Tema: Japansk förpackningsdesign

Det var ett tag sedan jag körde japanskt tema, men nu har jag sett så många fina förpackningar så nu är det dags igen! Älskar hur de slår in saker i små pyssliga påsar och roliga former. Finn ju inget jag är en sån sucker för som produkter där förpackningen är stjärnan minst lika mycket som innehållet, och såna gör de bra i Japan!

Japanska kakor i fina askar

Som vanligt hittar jag fina japanska förpackningar, och åter igen påminner jag mig själv om att jag måste ta och resa dit snart och spana in alla fina förpackningar irl! Denna gången var det dessa gulliga askar med kakor som jag föll för. Fantastiskt fina små illustrationer och mönster som matchar kakorna!

Fin förpackning och fin produkt

Tändsticksaskar tycker jag är väldigt fina! Det är nåt med det lilla formatet som gör dem extra gulliga. Hittade den här söta japanska webbshoppen som bara säljer tändsticksaskar! Och det är inte bara askarna som är fina utan även stickorna är extra piffiga: utformade som små figurer. Ibland önskar jag att jag bodde i Japan...  

Panda-bönor

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte riktigt vet exakt vad denna förpackning är. Jag tror att det är nån slags godis i form av bönor, men är inte helt säker. Japanskt är det i alla fall och en mysig form på förpackningen. Vore kul att veta vilket material den är gjord av och hur den öppnas, ser spännande ut! Är det lite som ett svenskt papperspåskägg? Finns hur många olika pandor att köpa här

Gulligull

Oj vad puttenuttigt, men oj så fint! Blev helt förälskad det här japanska godiset. Har verkligen en svaghet för pastillaskar i plåt, har många i min samling. Men förutom att burkarna var så gulliga tyckte jag faktiskt godiset såg väldigt gott ut också!

Finns att köpa här

Tomte-te

Förlåt för rutten uppdatering på bloggen den här veckan. Ligger däckad i nån slags monster-förkylning och tycker synd om mig själv. Men hittade en fin teförpackning vilket jag tyckte var passande då jag dricker en rackarns massa te just nu: Kan inte riktigt förstår om teet är finskt på riktigt eller japanskt. Men förpackningen påminner mig om Tove Jansson och Mumintrollen på något sätt, så den kanske är finsk trots allt! Vad jag förstår betyder Tontuu i alla fall tomte på finska, men mycket mer vet jag inte om denna gulliga förpackning.

Trevlig helg allihop!

Källa: Yahoo Shoppping

Fin äggkartong

Jag tycker ju väldigt mycket om de klassiska äggkartongerna för den fantastiska funktionen att de lyckas förvara nåt så ömtåligt som ägg. Dock är det sällan jag ser riktigt snyggt designade äggkartonger. Men så hittade jag den här, även den från Japan faktiskt! Fina illustrationer. Tyvärr har jag inte så mycket mer info, då min japanska är "lite ringrostig". Källa

Kaninen Miffy på japanska förpackningar

Det där med förpackningar för  barnprodukter är ju lite knepigt. Oftast är det ju inte barnen själva som väljer solkräm, välling eller blöjor utan föräldrarna. Samtidigt vill tillverkarna att även barnen ska gilla produkterna de ser i butiken och tjata på mamma och pappa att köpa just dem. Alltså ska förpackningarna appelera både till föräldrarna och barnet. Ofta tycker jag det blir lite väl cheesy och pluttenuttigt. Ett knep kan ju vara att ta hjälp av en redan känd figur, som Bamse i exemplet ovan.

Detta är precis vad Japanska hudvårdsmärket Yuskin gjort. De har tagit hälp av den lilla gulliga kaninen Miffy, skapad av den holländska konstnären Dick Bruna. Fantastiskt fina tycker jag, och inte ett dugg cheesy. Härligt med förpackningar som både föräldrar och barn kan tycka om!

 

Japanska miniljus och kuvert från UGUiSU

Blev så glad när jag hittade den här japanska webshoppen! En pappershandel med massa fina små grejer, allt från papper, ljus och tidningar till tyg. Spana in den! Jag blev helt förälskad i de här små handgjorda ljusen och kuverten i fina färger och mönster. Blir nog en beställning snarast!