Kärlek vid första ögonkastet

Plötsligt händer det! Har haft en lite tråkig förpacknings-period där jag tycker att det mesta jag ser är lite småtråkigt och ser ungefär likadant ut. Inte så att jag aldrig ser några fina förpackningar, det kryllar ju av dem, men ingen som liksom tar mig med storm. Tills nu! J fullkomligt älskar de här pastelliga vinflaskorna från Nimb Copenhagen (ett hotel som ligger på Tivoli i Köpenhamn)! Så härligt kitchiga med sina pasteller, guld- och silverfoliering och delfinillustrationer och samtidigt ganska avskalade och stiliga med sin Art Deco inspirerade typo och ornament. Jag tycker de här flaskorna andas sommar och balkong-häng och får mig att drömma om varmare tider. Härligt! Jobbigt stavfel på baksidesetiketten dock...

Källa: TheDieline

Leone gör det igen!

En gammal favoritförpackning kommer ju som bekant från italienska Leone. Deras små pastillburkar är så otroligt retrofina och jag köper alltid på mig en burk när jag är i Italien! Nu har de utökat sitt sortiment med dessa små plåtaskar som jag tycker är helt bedårande! Fina produktbilder också med den gamla italienska typografin bakom.

Fina öletiketter

Dessa öletiketter för La Brasserie du Château är inspirerade av havet vilket man ser på repen som ramar in etiketterna och illustrationerna. Lite lökigt kanske att Blond och Ginger självklart symboliseras av en naken sjöjungfru och en kurvig korsett... Vad har en korsett med havet att göra kan man ju undra? Men illustrationerna är verkligen jättefint gjorda för hand och för direkt tankarna till gamla sjömanstatueringar och gravyrer. Jag gillar när man använder starka färger på oblekt papper, det blir en härlig kontrast mellan modernt och gammeldags. Fin typografi också. Riktigt snygga etiketter helt enkelt!

Källa

Tema: Tilltvålad

En produkt som jag egentligen inte gillar, men köper ändå pga fina förpackningar är fast tvål. Jag föredrar flytande. Men det är svårt att motstå ibland när de kommer i små gulliga paket! Så, istället för att köpa en massa som jag ändå inte använder tänkte jag att jag skulle samma en jäkla massa fina tvålförpackningar här. Så här kommer dagens tema; fasta tvålar! Hoppas ni orkar scrolla :)

Fina coctails

Kommer ni ihåg äppeljuicen Zap som jag blev så förtjust i? Nu har jag hittat ett gäng nya glasflaskor,  i lite samma stil, som jag verkligen gillar! Denna gången är det  sockerfria coctailmixer från Miami Coctail Company i smala retroflaskor som föll mig i smaken. Fina färgkombinationer, älskar när man bara använder en färg och ändå får det lekfullt pga innehållet. Låter ju lite suspekt med en coctailmix som innehåller noll socker, noll kolhydrater, noll konserveringsmedel, noll färgämnen och noll gluten. Men de SER i alla fall goda ut!

50-talsförpackningar

Älskar det här lilla förpacknings-collaget som Sushipot har gjort av bilder från gamla tidningar. Inspirerande! Efter lite mer läsande såg jag att hon även använt dessa fina bilder och skapat klossar (bra leksaker när man vill leka affär) och en skärbräda som hon säljer  i sin shop på Etsy. Fyndigt!

Prickig Sangria

Sangria. Inte direkt min favoritdryck, mer nåt man dricker bara för att man "ska" när man är i Barcelona typ. Men det betyder ju såklart inte att jag inte kan tycka om själva flaskan! Sangria Lolea's flaskor får mig att tänka på 50-tals pinuppor i "polka dot" bikinis och SOMMAR! Skulle vara hur fina som helst att ställa på ett bord ute i solen eller varför inte på en picknickfilt i gräset. Kanske skulle till och med jag ta ett glas, om sangrian serverades ur dessa sommarprickiga flaskor!

Bilder: Dieline Millistar Shoes by Teddy

Irving & Co

Ramlade in på en sida för brittiska designbyrån Irving & Co och blev fast där länge. Jäklar vad mycket bra dom har gjort! Sjukt imponerad. Har tyckt om förpackningarna för Carluccio's länge men ta mej tusan ALLT som den här byrån har gjort är superfint. Se och njut!

Pärlans konfektyr

Mmmm, kolorna från Pärlans Konfektyr är inte bara sjukt goda utan väldigt fint förpackade också. En sån här liten låda med kolor tycker jag är en perfekt present att ge bort till nån man tycker om!

 

Besök deras lilla butik på Nytorgsgatan 38, kolorna med med vanilj/havssalt och citron/vanilj är farligt goda!

Fina fina bakverk

Brittiska kakmärket Lyons Cakes har fått ett ansiktslyft. Den nya designen fokuserar på att lyfta fram märkets långa historia (har funnits sedan 1809) och sätter servitrisen som brukade servera te i fokus. Gillar att de vågat använda starka färger och sparsamt med produktbilder. Känns modernt med en retro touch, helt klart en förbättring sedan tidigare!

Källa:Lovely Package