Frustrationsfria förpackningar...

Amazon slår ett slag för lättöppnade förpackningar genom att packa om produkter som i vanliga fall är väldigt svåröppnade i nya, "frustrationsfria" förpackningar. De återvinningsbara lådorna är lätta att öppna och man har tagit bort allt överflödigt material innuti men produkten är precis den samma. Och på "The Gallery of Wrap Rage" kan man se folks egna filmer när de kämpar med svåröppnade förpackningar. Tänk att en förpackning kan väcka så mycket känslor!

Rolig idé tycker jag, kan säkert vara jättebra för till exempel personer med nedsatt handfunktion och alla som provat att öppna en blisterförpackningen vet ju hur frustrerad man kan bli. Men det känns ju lite resursslösande att behöva packa in en produkt två gånger, synd att de inte kan göra det rätt från början liksom. Sen kan ju jag som gillar snygga förpackningar tycka att Amazons bruna lådor känns lite tråkiga... Vad tycker ni, bra idé eller bara dumt?