Hyllning: Annorlunda CD-fodral

Kanske har CD-skivan inte jättelång livstid kvar, men jag tänkte ändå passa på att hylla en förpackning som jag tycker är helt genial. Den kallas JakeBox, och är en designlösning för CD-skivor som tillverkas helt i kartong. Den har en unik (och patenterad) kloliknande mekanism som håller fast skivan. När man öppnar förpackningen lyfter klon skivan så att den blir lätt att ta ur.

Det är mindre skrymmande, lätt för alla att öppna och stänga och går inte sönder om man tappar det i golvet. Fodralet väger en tredjedel så mycket som ett traditionellt plastfodral och är därför mer miljövänligt och ger lägre porto- och transportkostnader. Dessutom är den sjukt snygg!

En sjukt smart och uppseendeväckande förpackning uppfunnen av en skön kille som heter Jakob Skarin!