Spaning: Falcon i ny burk

Nu har hela Falconfamiljen fått en ny design. När Falcon Export 33 cl fick ny flaskdesign i april 2008 ökade försäljningen på Systembolaget med 112 procent, vilket visar att ny design verkligen kan löna sig. Den karaktäristiska falken är kvar men den nya förpackningen ska ustråla mer "autenticitet och maskulinitet", med inbjudande färger och detaljer av guld som symboliserar kvalitet och Falcons stolta historia. Designen är framtagen tillsammans med designbyrån JDO och Falcon i de nya burkarna kommer att finnas till försäljning på från november 2008.

Personligen tycker jag de nya burkarna är rätt fula (det tyckte jag i och för sig om de gamla också). Jag får bara inte den där goda, klassiska ölkänslan av dem, lite för maskulint och "herrparfym" för min smak...

De gamla burkarna

falcon 2 2008.png

De nya burkarna