Stilrent eller bara tråkigt?

Känns kanske inte så jättesexigt (eller miljömedvetet heller för den delen) att prata om vatten på flaska i dessa tider. Förhoppningsvis är det något vi kommer se mindre och mindre av, åtminstonde här i Sverige. Dock är det en förpackningskategori där det händer ganska mycket.

Läste på Packnyheter att vattenmärket Evian tog hem tre medaljer i Pentawards i kategorin Drycker/Vatten. Evians Pure Bottle vann guld, deras "pret-a-porter" flaska från 2008 av Christian Lacroix silver och flaskan Evian Palace (säljs bara i USA) fick också silver.

evian.jpg

Jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför de här flaskorna belönas så högt. Inte det att de är fula, de är ju mycket snyggare än många andra trötta mineralvatten i affären, men de är bara så tråkiga! Pure flaskan tycker jag är ofantligt tråkig och den känns som nåt man sett massa gånger förut. Evian Palace ser ut som en sämre parfymflaska och till och med Christian Lacroixs flaska känns trist och det organiska mönstret är en trend jag är sjukt trött på. Det är en tunn linje mellan stilrent och slätstruket och jag tycker inte Evian lyckas med det första.

Nej, då drar jag hellre fram en gammal favorit från Nya Zeeland: Antipodes. Deras flaskor är korta och tjocka och påminner mig om gamla medicinflaskor. Jag tycker den har en tidlös och enkel design som står sig länge. Sparsmakat och enkelt när det är som bäst!

antipodes.jpg