Mer vin!

Föråt för den dåliga uppdateringen här på bloggen, nu ska det bli skärpning!

Jag skrev ju tidigare om den svenska vintillverkaren Primewine som låter konsumenterna bestämma utseendet på förpackningen. Jag tyckte alla lådorna var riktigt tråkiga och oinspirerande och jag har märkt att detta är något som verkar vara genomgående på lådviner. Även de viner som har fina flaskor blir atomatiskt tråkigare och fulare på låda. Ibland nöjer man sig till och med med att bara ha en bild av flaskan. Varför? Måste de se tråkigare ut bara för att de är billigare? Jag tycker det är synd. Den kvadratiska formen på lådorna är ju jättefin och det finns mycket mer utrymme att göra något roligt av än på en flaska. Dessutom är det lite jobbigt att man alltid känner att man ska hälla över vinet i en karaff bara för att lådan är så ful.

Men nu har jag hittat ett vin som faktiskt har en riktigt snygg låda!Det kommer från Tyskland och vingården Matthias Gaul och heter Hauswein. Denna vintillverkare gör bara sitt vin i Bag in Box. Tyvärr säljs det inte Sverige, men om den gjorde det skulle jag absolut inte skämmas för att ha lådan framme!
rött.jpg
Röda boxar
vitt.jpg
Vita boxar