Konst ska få oss att återvinna

I PappersKretsen nästa stora kampanj för att få oss att öka insamlingen av tidningar tar de hjälp av konstnären Peter Dahl. Han har utformat en unik papperskasse som tillverkas i begränsad upplaga. Kassen kommer kallas ?Stammar? och finns endast i 10 000 exemplar, varav trettio är signerade och kommer att kunna beställas från PappersKretsen via deras hemsida. Dessutom auktioneras ett originalverk ut. Pengarna skänks enligt Peter Dahls önskan till Alzheimerfonden.

dahl.jpg

Tycker kassen är ganska fin men vet inte riktigt om detta är det absolut smartaste sättet att få oss att återvinna mer. Först kan man väl se till att återvinningsstationerna ser bättre ut och tömms oftare! Så här ser det oftast ut vid min insamling:
Bild 1.png

Sen undrar jag om vi inte börjat tröttna på alla "begränsade upplagor" och sammarbeten mellan konstnärer, designers etc. Känns väldigt 2008, kom på nåt nytt! Återvinning är viktigt men jag tror man ska våga satsa på lite mer annorlunda och utmanande markandsföring!