Telefon gjord av PET-flaskor!

På en pågående mobilmässa i Barcelona lanserade Samsung miljömobilen "Blue Earth". Den är tillverkad av återvuna PET-flaskor och förpackningen är liten och lätt och gjord av återvunnen kartong. Dessutom drivs Blue Earth med solceller och har en pekskärm och är försedd med särskilt energisparläge. Eftersom Blue Earth just nu är mer eller mindre en prototyp, går det inte att säganåt om batteritider eller andra specifikationer.

Förpackningar får ofta mycket (ibland oförjänt) skit för att de belastar miljön (läs mina tankar om detta här). När jag hör sånt här blir jag så glad och det får mig att känna att vi är på väg åt rätt håll! Att mobilen inte är helt "miljövänlig" (elektronikprylar är ju inte särskilt snällt mot miljön) säger ju sig självt, men det är en litet steg på vägen och det är kul att höra att gamla förpackningar har bidragit!

Bild 6.png

Bild:Letsgodigital