Herbal Essences nya flaskor

Ännu ett märke som gör ett ansiktslyft: Shampomärket Herbal Essences slutar med sin välkända mörkgröna kork och börjar med lite mer "futuristiska" flaskor med hologram och assymetriska former.

Gamla flaskan:
Bild 7.png


Nya flaskorna:
herbela new.jpg
Några plus och minus:

- Man har verkligen gått "all in" med de nya flaskorna, vilket resulterat i att man knappt ser att det är Herbal Essences längre. Den assymetriska formen känns inte särskilt innovativ och nyskapande och hologrameffekten är egentligen inte speciellt spännande men det är absolut inte fult. Typografin är inte jättespännande och de grafsika elementen är rätt fula, ändå tycker jag de skapar en ganska fin helet. Nya "loggan" i form av en cirkel är ju bara överflödig (precis som den meningslösa cirkeln på cliniderms nya förpackning).

+ Färgerna är jättefräsha och tillsammans på hyllan står de verkligen ut i mängden. Den nya korken är väldigt mycket mer praktisk än den gamla, nu går ju flaskorna att ställa upp och ner när det är lite kvar i dem. Det känns verkligen modernt och fräsht.

På de stora hela tycker jag helt klart att de nya flaskorna är en förbättring från de gamla, men det är lite synd att de gått så långt ifrån den gamla flaskan. Nu finns det ju ingen igenkänning, ser ut som ett nytt varumärke. Jag tror de gamla flaskorna kommer kännas roliga och retro om 10 år!