Sverigemjölk


Bild 11.png

Skånemejerier har lanserat en ny mjölk, Sverigemjölken. Just nu finns den bara i skåne och meningen är att den så småningom ska finnas i hela Sverige.

Mjölken kommer från svenska kor och den tillverkas av Skånemejerier i Lunnarp. Den har 30 dagars hållbarhet och kostar lite mindre än den vanliga mjölken.

Designen ska associera till de positiva svenska värdena naturlighet, pålitlighet, enkelhet, ärlighet, öppenhet och god kvalitet. "Ko-fläckarna" på paketet är alla de svenska landskapen!

Min första tanke var att den här förpackningen kändes typiskt svensk. Idéen med fläckarna som är landskapen är ju lite rolig i teorin, men jag tycker tyvärr inte det funkar så bra i praktiken och framför allt tror jag inte man fattar kopplingen. Sen undrar jag varför ALLA mellanmjölk oberoende av märke måste ha grön förpackning? Jag förstår att det är för att det ska vara lättare för oss konsumenter men vore rätt roligt om nån vågade göra helt annorlunda. Att man adderat guld och en krona antar jag ska associera till god kvalitet och det tycker jag funkar fint. Men tillsammans med fläckarna/landkapen tycker jag det blir lite rörigt.

Ska bli kul att se den i butikshyllorna!