Kaninen Miffy på japanska förpackningar

Det där med förpackningar för  barnprodukter är ju lite knepigt. Oftast är det ju inte barnen själva som väljer solkräm, välling eller blöjor utan föräldrarna. Samtidigt vill tillverkarna att även barnen ska gilla produkterna de ser i butiken och tjata på mamma och pappa att köpa just dem. Alltså ska förpackningarna appelera både till föräldrarna och barnet. Ofta tycker jag det blir lite väl cheesy och pluttenuttigt. Ett knep kan ju vara att ta hjälp av en redan känd figur, som Bamse i exemplet ovan.

Detta är precis vad Japanska hudvårdsmärket Yuskin gjort. De har tagit hälp av den lilla gulliga kaninen Miffy, skapad av den holländska konstnären Dick Bruna. Fantastiskt fina tycker jag, och inte ett dugg cheesy. Härligt med förpackningar som både föräldrar och barn kan tycka om!