Sportigt

Vad tänker ni på om jag säger "Sportig förpackning"? Mina tankar går i alla fall direkt till den gamla hederliga Dubbelduschflaskan (kanske för att jag, i mellanstadiet, var sjukt kär i killen i reklamen).

Eller varför inte valfri fräsig energidryck? Det känns som att förpackningar som ska utstråla hälsa och sportighet ofta blir väldigt generiska och trista som dessa exempel ovan. Skrikiga färger, massa siffror, formler och diagram (för att verkligen bevisa hur vetenskapligt det är) och flashiga ränder för att visa på fart. Snark!

Därför blev jag glad när jag såg Fisix förpackningar som verkligen står ut inom det sportiga segmentet! Fixit är skönhetsprodukter som tvål, shampo, duschkrämer etc som tydligen ska ha utvecklats av fyra maratonlöpare som inte tyckte det fanns några produkter som passade dem (hm, vore kul att veta vad det är för speciella behov av renlighet som just maratonlöpare har...). Resultatet blev flaskor som känns både vetenskapliga, sportiga och stilrena utan attributen på förapckningarna ovan. Älskar användandet av geometriska former (illustrationerna får mig att tänka på fotbollsplaner och tennisbanor), de diskreta färgerna (även om det verkligen gått inflation i bruna apoteksflaskor nu) och framförallt namnet! De känns unisex och får verkligen de gamla "sportiga" förpackningarna att kännas ännu mer omoderna och skrikiga.

Bilder: Mucho (som gjort designen!)