Absoluts historia

En utsällning som i all fall jag tänker besöka, i egenskap av förpackningsnörd, är Spritmuseets Absolut Sin. Här berättas historien om hur Absolut Vodka kom till, och hur flaskan till drycken skapades. Man får ta del av ritningar, prototyper och gamla skisser som visar hur flaskan utvecklades til en av världens mest kända förpackningar. Spännande!

Ovan ser ni ett urval av designförslag som togs fram innan dagens stilrena flaska bestämdes. Den i mitten känns kanske som dagens flaska i ett tidigt stadium i designprocessen, men också roligt med flaskan inslagen i "Fäbojänt"-iskt papper, den "vikingamjöd" inspirerade svarta saken med handtag eller den längst till höger som känns som en klassisk vodkaflaska i rysk stil.

Utställningen öppnar i övermorgon och visas på Spritmuseum till och med 22 september. Vi ses kanske där!