Nike Air i luftkudde

Hm. De här bilderna på Nike's skolådor i form av en luftfylld kudde har cirkulerat på nätet ett tag. Jag har letat efter mer info om denna speciella skolåda, men hittar inte mycket mer än att den är designad av Berlinbyrån Scholz & Friends och ska återspegla just "air-kuddarna" i Nikes sneakers.

Visst, det kan vara dags för nytänkande design vad det gäller skokartonger (även om jag kan tycka att det finns en charm i rektangulära papplådor också) och att förpacka skor i luftkuddar är ju minst sagt innovativt. Men jag blir liksom inte klok på hur det fungerar? Blåser man upp kudden i butiken efter att man provat skorna, eller levereras skorna redan inpackade i luft? Och i så fall; hur provar man dem utan att förstöra kudden och framförallt; det känns ju inte särskilt miljövänligt att transportera massa luft! Om de däremot kommer vakumförpackade (och inte med en extra låda runt) direkt i kudden och att man sen på nåt sätt blåser upp kudden i butik när man väl köpt skorna så sparar man ju massa pallplats och material och det känns helt plötsligt mer miljövänligt. Också en kul "extra bonus" och mervärde för kunden att få "poppa"/smälla påsen när man kommer hem och ska ta fram sina nya skor.

Känner att jag behöver lite mer info om dessa luftkuddar innan jag kan bestämma mig för vad jag egentligen tycker! Nån av er läsare som sitter på nån mer info?

Källa: Hypebeast