Förpackningsnyheter som förändrar liv!

Denna ryss förändrade många liv strax innan jul när han "avslöjade" trickset för att använda plast- och aluminiumfolie på rätt sätt! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aGiPh_UPzEw&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DaGiPh_UPzEw&app=desktop[/youtube] Nu senast läste jag om svenska Jennifer som "avslöjade Paradiskaskens hemlighet"! På varje Alladin/Paradis ask så finns det tydligen en flärp i mitten av locket. Viker man ut den så kan man stänga asken utan att locket åker upp. Genialt!

Kul när förpackningar får lite uppmärksamhet i vanliga- och socialamedier, och inte bara pga bluff som den här "nyheten". Jag har, som ni vet, en förkärlek för förpackningar som underlättar och ger mervärde till konsumenterna även efter köp. Men frågan är om de här två nyheterna egentligen bara visar att förpackningarna har varit rätt misslyckade från början. Jag menar, de lägger pengar på att utveckla funktioner som ska underlätta för konsumenterna men är inte tillräckligt tydliga med att visa hur de fungerar eller att de ens finns, vilket gör funktionen ganska bortkastad. Dessa nyheter visar hur viktigt det är med tydlighet och information på förpackningar, för vi konsumenter är tydligen inte så uppmärksamma när det kommer till kritan. Bra då att den företagsam ryss visar oss vägen! :)