Inte så fint i mina ögon

 

 

Skriver ju allt som oftast om förpackningar jag tycker om. Men ibland ser jag förpackningar som fått mycket cred och uppmärksamhet på nätet men där jag inte alls håller med i lovorden. Dessa hälsoförpackningar från Rude Health är ett sånt exempel!

Förpackningarna har en del element som jag i vanliga fall brukar gilla: tydlig typografi och starka färger. Men jag tycker inte utförandet är tillräckligt bra! Först och främst har jag väldigt svårt för den här typen av vektor-illustrationer. De känns omoderna och opersonliga och framförallt är de rätt fula. Den där flygande munnen... Typografin tycker jag är väldigt tråkig, visst den är tydlig och lättläst men jag tycker man hade kunnat välja några roligare typsnitt med mer karaktär. Uppfattar dessa förpackningar som lite överdrivet hurtfriska och präktiga och det är inget som faller mig i smaken. Tummen ner från mig!