Ännu mera Flora och Fauna

2012 gjorde jag en spaning här på bloggen om illustrationer som påminner om gamla skolplancher och flora-faunaböcker. Och denna trend verkar inte ha avtagit sedan dess, tvärtom! Överallt ser jag förpackningar med vackra gammeldags illustrationer av frukt, blommor och djur. Och ja, jag gillar det fortfarande! Senaste fina exemplet jag hittade är vin- och matmärket Pure Dops förpackningar. Etiketten i form av en droppe är en subtil visualisering av produktnamnet och illustrationerna inuti droppen ger en hint om innehållet/smaken av vinet. Olivoljan är ännu mer avskalad och jag gillar den utspärrade texten, ett rent och stiligt sans-seriff typsnitt som också står i fin kontrast till de detaljerade illustrationerna.

Sen är det ju ingen nyhet att jag ÄLSKAR när man slår in vin i papper!

Jag tycker Pure Drops är ett jättefin koncept som verkligen skapar köplust. Tänk att ge bort en av de där fina inslagna vinflaskorna i present!

Bakom designen står brittiska Bob Studio.