Silver till Amore och Föllinge

Nu kära vänner ska jag passa på att skryta om ett nytt fint projekt som vi på Amore just avslutat och precis fått silver för i Tidningen Resumés tävling Månadens Design! Det är det norrländska hudvårdsföretaget Föllinge som vi gjort en helt ny förpackningsdesign för. Vårt uppdrag var att skapa en sammanhållen förpackningsdesign som samtidigt kommunicerar företagets expertis och ursprung och får fler att upptäcka Föllinges produkter. Vi ville betona det norrländska och skandinaviska men utan att det blev avskalat och tråkigt som ekologiska produkter ibland blir. Resultat blev en brun basförpackning med knalliga kontrastfärger som gör det lätt att särskilja produkterna och ger en stark helhet i hyllan. Tycker väldigt mycket om den fyndiga loggan, bergstoppar eller ett F?

Föllinges förpackningar innan vår design:

Föllinge nu:

Bilder: Michael Olsson