Förpackningskonst vill också förändra världen!

De danska grafikerna och konstnärerna Mads Hagström och Thomas Tronier kallar sig Flowmarket och skapar konst i form av burkar med "innehåll" som jämställdhet, tålamod, förlåtelse och integritet. Man kan säga att de förpackar det ogripbara i en gripbar behållare.

Med dessa verk vill de diskutera kommersialismens lättsinniga attityd till dagens klimatförändringar och miljöförstöring. De säger själva att burkarna skapades för att bidra till en positiv utveckling i världen och budskapet är att förverkliga våra mer immateriella och tystare behov i en värld där vi mer eller mindre ständigt bombarderas med nya materiella och kommersiella budskap. De vill inspirera oss att reflektera över våra verkliga behov och påminna oss om vad som verkligen är viktigt.

På Flowmarkets webbshop kan du köpa burkarna som ska fungera som daglig inspiration och som små positiva påminnelser och om våra val av fokus och energi i vardagen.

Ett mycket intressant projekt tycker jag och tänker igen på mitt tidigare inlägg om två andra kreatörer som också vill förbättra världen. Häftigt när konst, forskning och teknologi har samma positiva ambitioner!

Burkarna finns på flera olika språk.