Förpackningar för en bättre värld

Tomorrow Machine är en svensk designbyrå med en vision att skapa en bättre värld genom forskning, teknologi och intelligenta material. De skapar kreativa förpackningar för livsmedel i miljösmarta material som är ekologiskt hållbara . Jag är så imponerad av deras påhittighet och otroligt smarta produkter! Se bara själva:

Tomorrowmachine ifrågasätter varför det tar flera år för mjölkkartongen att komposteras när mjölken blir dålig efter bara en vecka och i projektet This Too Shall Pass har de skapat förpackningar för livsmedel som håller lika länge som maten de innehåller.

Den här oljeförpackningen är gjord i karameliserat socker med ett lager av vax. Du öppnar förpackningen genom att knäcka den som ett ägg och förapckningen smälter i kontakt med vatten.

Smoothieförpackning gjord av endast sjögräset agar-agar. Denna förpackning försvinner lika snabbt som innehållet och är till för kylvaror med kort livslängd som juicer och smoothies etc.

Risförpackning gjord av bivax. Du öppnar den genom att skala den som en frukt!