Förpackningar på produktbilder

milk_packagaing_@forpackad

Att sociala medier har blivit en ny scen för produkter och deras förpackningar skrev jag om i det här inlägget. Dagens förpackningar måste se bra ut och spegla varumärket på bild så väl som i "unboxing" videor och detta ställer ju även höga krav på bilderna i sig. Jag fastnade för denna produktbild från Milk Makeups Instagram då jag tycker den visar deras förpackningar på ett väldigt fint och spännande sätt och funkar bra även i ett litet format som Instagram. Jag tycker detta är ett exempel på en lyckad produktbild då den skapar intresse och gör mig nyfiken att se förpackningarna även i verkligheten. Även dessa produktbilder tycker jag är otroligt fina och jag gillar att alla bilder är så enhetliga i sitt formspråk.

Om jag ska ge ett exempel på en bild som jag tyckte var mindre lyckad så är det denna från Sia Glass som jag tycker är både tråkig och konstig (vem äter glass med kniv och gaffel?!) och ser fake ut. Framförallt framhäver den inte illustrationen på förpackningen. 

Nuförtiden kan man göra mycket med 3D och diverse mockups, ibland blir nästan förpackningarna på bilderna FÖR fina vilket inte heller är bra då man istället blir besviken när man ser förpackningen live. Det krävs finess och kreativitet för att skapa en intressant och tilltalande produktbild som gör förpackningen rättvisa och ändå är verklighetstrogen.

Ber om ursäkt för lite insnöat inlägg, det är säkert bara jag som tänker på sånt här :) Men är man förpackningsnörd så är man!